BEHANDLINGSFORMER

I klinikken bruger jeg oftest flere forskellige behandlingsmetoder ved hver behandling, for at komme tæt på årsagen til dine symptomer eller problemer hurtigst muligt. Jeg har RAB godkendelse indenfor 4 fag, hvilket betyder at jeg har 4 grunduddannelser bag mig, nemlig kraniosakralteraputuddannelsen, akupunktøruddannelsen, psykoterapeutuddannelsen og hypnoterapeutuddankelsen. Ud over dette har jeg et væld af efteruddannelse, som du kan se her.


Nedenunder kan du se de forskellige behandlingsmetoder jeg oftest anvender, og en kort beskrivelse af hvad de kan hver især. Har du spørgsmål til behandlingsformerne, kan du kontakte mig her. Jeg underviser også i disse behandlingsformer, og min undervisningsside kan du se her.
KRANIO-SAKRALTERAPI

manuel behandling

Karniosakralterapi er en ganske blid manuel løsning af kraniets knogler og samlinger, for at bringe dem tilbage i en spændingsfri optimalstilling efter f.eks. fald eller slag på ansigt og kranium.


Hvis ikke kranieknoglerne er i en spændingsfri optimalstilling kan der opleves spændingstilstande i nervesystemet igennem påvirkning af kranienerverne, og her især vagusnerven, der er med i reguleringen imellem stress og afslappethed. Kraniosakralterapi kan ligeledes direkte påvirke bidstilling og samsyn.


Derfor er kraniosakralterapi ofte brugt ved klienter med hjernerystelse, kæbeprobelmatikker, stress, samsynsproblemer, hovedpiner og migræne.


Kraniosakralterapien handler om alt det der foregår imellem kranium og korsben (sacrum), så i behandlingen kan jeg også behandle dit bækken, rygsøjlen, nakken og ribbenene.

ØRE-AKUPUNKTUR

en direkte adgang til centralnervesystemet

Øreakupunkturen er udviklet af den franske læge Paul Nogier omkring 1950. Det er en fantastisk metode til smertelindring i bevægeapparatet, men er også en uovertruffet metode til at behandle andre tilstande som f.eks. hjernerystelse.


Behandlingen foregår dels med lys i forskellige farver og frekvenser som punkter på øret belyses med, og dels med små magnetiske kugler på plastre, der efterfølgende placeres på de lysbehandlede punkter.


Nogier mente, at punkterne på øret har en direkte og målbar påvirkning på centralnervesystemet, både med hensyn til regulering af smerteoplevelse, men også til regulering af kroppens øvrige funktioner.


Behandlingen er smertefri, og som oftest er der ingen nåle involverede i behandlingen. Undervejs tager jeg hele tiden din puls i håndleddet, da det er dit eget system der viser mig, hvad i din krop der skal behandles, og hvordan det skal behandles.


Øreakupunktur på denne måde er en højt specialiseret behandlingsform, og er 100% individuel, da ikke to klienter reagerer ens. Således er øreakupunkturen i min klinik fuldstændig skræddersyet til dig.

AKUPUNKTUR

små nåle, stor effekt...

Akupunktur er behandling af kroppen med akupunkturnåle. Men når det er sagt, så er der et hav af stilarter og retninger indenfor akupunkturen.


Jeg bruger som oftest det der kaldes Classical Chinese Medicine (CCM), og indenfor den retning bruger jeg dr. Tan’s metode. Det betyder blandt andet, at jeg aldrig stikker i et smertende område, men finder et korresponderende område at behandle. F.eks. vil jeg oftest behandle en tennisalbue ved at sætte nåle i dit modsatte knæ, for på den måde, ved hjælp af meridiansystemet, at sende ressourcer fra et “raskt” sted til et smertende sted. Dr. Tan’s metode er virkelig effektiv til behandling af smerter i bevægeapparatet.


En anden akupunkturmetode er Yamamoto New Scalp Acupuncture (YNSA). Her bruges ultrakorte og ultratynde akupunkturnåle der sættes i ansigt og på skalpen. YNSA er udviklet af japaneren dr Yamamoto, og læner sig op ad neurologien og nervesystemet frem for meridiansystemet. Derfor er den god at anvende i kombination med CCM, så jeg på den måde kan behandle dine smerter fra to forskellige systemer eller synsvinkler.


En tredje metode er den japanske nålefri metode Seizen Hari. I stedet for nåle anvendes der en lille sølvstav, Teishin, til at påvirke punkterne med. Metoden stræber efter at “nulstille” dit system, både fysisk, mentalt og emotionelt, for på den måde at få det til at samarbejde optimalt igen. Seizen Hari kan bruges til alle tilstande. Der tages udgangspunkt i en abdominaldiagnose, hvor jeg mærker på din mave, dernæst mærker jeg på din håndledspuls, og til slut på enkelte meridianbaner på kroppen. En fantastisk behandlingsmetode, der er uhyre effektiv i al sin enkelthed.

POSTUROLOGI

hemmeligheden bag mange kroniske smerter

Posturologien er en undersøgelsesmetode der har været kendt og udforsket siden 1860'erne. I posturologien ser man på kroppens balance og ligevægt i stående stilling, nærmere bestemt på skulderhældning og hoftehældning. Mange ved også selv, at de har en skulder der "hænger", eller en hofte der står lavere end den anden.


Disse skævheder eller hældninger skaber uens træk i musklerne i hhv. højre og venstre side. Med tiden vil dette øgede muskeltræk i den ene side ofte resultere i smerter i muskler og/eller led i pågældende side. Smerterne vil kunne behandles med fysioterapi, osteopati, massage og akupunktur, men de vil altid vende tilbage, indtil årsagen til skævheden er fundet og behandlet.


Som posturolog ser jeg derfor på hele kroppen, da især fire områder kan ligge til grund til disse skævheder i kroppens ligevægtssystem, nemlig syn og samsyn, det indre øre, tænder og bidstilling og endelig fodstillingen. Først når disse områder atter er i balance, vil skævheden rette sig, og smerterne aftage.


Posturologien er derfor interessant at anvende ved alle smerter, der ikke er forsvundet ved anden behandling, ved svimmelhed, ved samsynsproblemer, ved kæbesmerter, hjernerystelse, ved fodproblemer og mange andre smertetilstande. I klinikken undersøges og behandles alle klienter posturologisk.

HYPNOTERAPI

genvejen til forbindelsen imellem krop og sind

Hypnoterapi er en terapi der foregår i hypnose. I nogle tilfælde foregår terapien som en afslapning af hele dit system, hvor jeg taler til dig, mens du ligger godt på briksen med lukkede øjne i en afslappet hypnotisk tilstand. I andre tilfælde fungerer terapien i en dialog imellem os.


Vi kender alle den hypnotiske tilstand fra dagdrømmeri, fra tilstanden lige inden vi sover, eller fra den fokuserede opmærksomhed vi oplever når vi har kørt på motorvej i et stykke tid. Det er en helt naturligt forekommende tilstand, hvor du som klient på intet tidspunkt slipper kontrollen.


Hypnoterapien er især egnet til at løsne traumer, såvel fysiske som følelsesmæssige. Den kan også anvendes til andre tilstande som stress, dårligt selvværd, sårbarhedsfølelse eller som ren og skær afslapning. Langt de fleste klienter oplever hypnoterapien som særdeles afslappende og virkningsfuld.